Kostrådgivning

Kostrådgivning - SalladVid kostrådgivning analyserar jag din livsstil och kosthållning – detta genom en kostregistrering som du tidigare har genomfört. Hur går det till? Du får föra en kostdagbok i 3 eller 7 dagar, gärna över vardag och helg. Detta görs för att jag ska se hur din kost ser ut idag och kunna ändra den så lite som möjligt för att lättare kunna anpassa till ditt liv. Vi tittar på vad som händer med kroppen, vilken funktion de olika näringsämnena har i kroppen. Mitt syfte är att öka din medvetenhet om hur valet av “bränsle” påverkar människans mentala och fysiska kapacitet.

Dagens så kallade välfärdssamhälle har medfört att människan blir allt mer överviktig och har en sämre fysisk kapacitet. Att använda sig av moderna ”dieter” där man ska undvika en massa produkter och gärna plocka bort näringsämnen som kroppen behöver, är inte rätt väg att gå för att uppnå välbefinnande. Jag går igenom hur klientens kosthållning bör se ut för att få ut så mycket energi som möjligt. Dessutom rådgör jag om lämpliga träningsformer där allting läggs upp efter träningsvana, kondition, tid och målsättning.

Kosten som verktyg

Först och främst använder jag kosten som ett verktyg för att du ska orka med arbete, vardag, träning, familj mm. Maten är en stor del av en människas liv och det är viktigt att maten är något som är gott och positivt. Meningen är att du själv ska finna din egen väg och därav din egen “diet”.