Referenser

1040x400-guldhjärtat-centrerat-guld

Första plats – Årets PT

Fitnessfestivalen 2014

Oscar PT vann priset Guldhjärtat som Årets PT 2014, ett pris som delas ut till Sveriges bästa PT varje år.

Motivering: ”När vårdcentralens rehabcenter inte räcker till är denna PT medicinen. Med rekordstort antal nomineringar och med nästan 50 % av folkets röster berättar klienterna om bättre balans, kondition, viktnedgång och en kosthållning för beständigt resultat.
Denna PT erbjuder och presenterar träningsmetoder som inte bara ger ett snyggare yttre, utan även ett sundare och mer harmoniskt inre. Han är med andra receptet som fungerar. Efter att ha varit nominerad till Guldhjärtat under många år är det dags att kliva fram och ta emot årets Guldhjärta.”

http://fitnessfestivalen.se/event/guldhjartat/

 

 

guldhjärtat-660x360px

Delad 2 plats årets bästa PT år 2013 i Sverige via fitnessfestivalen i Göteborg

Oscar Ö Turgut – Egen företagare på Örebro universitets idrotts förening: ”En påläst kämpe med bred kunskap och en sann och omfattande passion för allting inom personlig träning och dess mission i samhället. Med ett brett spektra av klienter från atleter och modeller till skaderehab eller äldre kroppar åtager sig Oscar PT sig sina klienters utmaningar med ödmjukhet, distinkt fokus och sympati i avsikt att vara det avgörande stöd som tillför all den kunskap, vänlighet och uppmuntran som krävs för att klienterna ska lyckas med sina mål. Oscar utstrålar en makalöst positiv energi och utstrålning! Han lyckas förmedla hopp även till oss som känt oss som hopplösa fall i hur många år som helst! Oscar är tuff men har alltid glimten i ögat och ger varierad träning, pedagogiska förklaringar till varje övning och inte bara hur man gör övningen utan också varför. Träningen ihop med kostråd som inte känns som bantningsråd ger resultat på kort tid. Det som är mest utmärkande hos Oscar är hans engagemang för kunden och att man ska nå de mål som man satt upp. Han förtjänar verkligen den här utmärkelsen och jag vet att vi är en stor skara både vardagsmotionärer och även de som strävar efter högre mål som vill se Oscar som en vinnare här. Denna PT /ledare har givit mig en matbibel som hjälpt mig som diabetiker, med sina egna uppfinningsrika idéer, där dietister & läkare inte lyckats efter min GBP! Oscar är den PT som är värd att vinna Guldhjärtat i år då han är en problemlösare av stora mått, en fantasifull idéspruta, som ger avtryck, och som får en att må riktigt, riktigt bra! Han är tuff men ”rättvis”. Precis på som en PT skall vara.”

guldhjärtat-660x360px

Delad 2 plats årets bästa PT år 2012 i Sverige via fitnessfestivalen i Göteborg

 

Oscar Ö Turgut – Eget företag på Aspholmenswellnessclub i Örebro: “Oscar är alltid glad och engagerad. Och hans förståelse för om det inte alltid går så bra. Man ser alltid fram emot nästa träff med honom. Oscar utstrålar en makalöst positiv energi och utstrålning! Han lyckas förmedla hopp även till oss som känt oss som hopplösa fall i hur många år som helst! Oscar är tuff men har alltid glimten i ögat och ger varierad träning, pedagogiska förklaringar till varje övning och inte bara hur man gör övningen utan också varför. Träningen ihop med kostråd som inte känns som bantningsråd har gett resultat på kort tid. Oscar är en person med stort kunnande och erfarenhet av träning, kroppen och kost. Han är strukturerad och organiserad för att man som kund ska få ut det man önskar av träningen. Det som är mest utmärkande hos Oscar är hans engagemang för kunden och att man ska nå de mål som man satt upp. Idag har jag också fått verktygen för att kunna träna o bibehålla det jag uppnått även när jag reser i jobbet och har lite tid för träning. Oscars stora kunskapsbredd vad det gäller både kost och träning gör att jag alltid är trygg med att resultaten kommer bara jag gör min del. Han förtjänar verkligen den här utmärkelsen och jag vet att vi är en stor skara både vardagsmotionärer och även de som strävar efter högre mål som vill se Oscar som en vinnare här.”

guldhjärtat-660x360px

Delad 2 plats årets bästa PT år 2011 i Sverige via fitnessfestivalen i Göteborg

”Populär PT på Aspholmens Wellnessclub, Örebro som får kunderna att förstå att allt är möjligt. Han är ödmjuk, men karaktärsfast och stärker mig som klient inte bara på utsidan utan även på insidan. Jag uppnår fina resultat med min kropp och han visar mig hela tiden nya möjligheter till att fortsätta att utvecklas. Som PT är han grundlig, ödmjuk, bestämd och oerhört stärkande. En fantastisk människa och PT helt enkelt! Oscar har jobbat som personlig tränare sedan år 1997 och har utbildat sig och jobbat i både Sverige och USA.”

Emil Berger, BK Forward, 22 år, tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

Det bästa med att ha Oscar PT som personlig tränare är att han verkligen är en personlig tränare. Han har engagerat sig helhjärtat och hjälpt mig med just de behov som jag har.

Redan från start gjorde vi upp en planering tillsammans där han lyssnade in vilka önskemål och målsättningar jag hade, vad jag ville få ut av träningen tillsammans med honom. Vi började med att se över min kost och utifrån mina behov utformade Oscar min personliga kostplan. De justeringar som vi har gjort i min kost har gett en betydligt större effekt på min träningsprestation än vad jag någonsin hade trott var möjlig.

För mig som fotbollsspelare är träningen oerhört viktig, men även hur jag sköter min kost  avspeglar sig snabbt på mina fotbollsprestationer. Jag har tidigare känt att jag har haft svårt att utforma min egen kostplan på ett framgångsrikt sätt, men med Oscars hjälp har jag nu hittat en balans som fungerar för mig. Jag tror att många missar hur viktig kosten är för att kroppen ska orka prestera. Får en bilmotor fel bränsle fungerar den inte och detsamma är det med kroppen. Ofta kan ganska små justeringar i kosten ge stora effekter på kroppens uthållighet och prestationsförmåga.

Jag hade ett eget mål – jag ville bli snabbare och uthålligare för att kunna bli bättre i fotbollen Vi tog det målet seriöst och började jobba effektivt redan från start. Sen jag började hos Oscar kan jag se en tydlig förbättring inom de områden som jag själv och även mina fotbollstränare efterfrågat.  Jag springer fortare och min uthållighet har ökat kopiöst under den tid som jag har tränat med Oscar. Faktum är att jag kan se förbättringar efter varje träningspass. Oscar är även  mental coach vilket jag  har dragit stor nytta av, en viktig pusselbit för mig för att lyckas.

Vi är verkligen på väg – och det känns grymt bra.

Tack Emil

Proffsklubbar
År
2007–08
2008
2008
2009–10
2010
2011–14
2013
2014
     Klubb
Sverige Degerfors IF
Sverige AIK
Sverige Väsby United (lån)
Sverige Degerfors IF
Sverige Carlstad United (lån)
Sverige Örebro SK
Island Fylkir (lån)
Norge Kongsvinger IL

 

Pia Ågren tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

En personlig tränare, är det något för oss ”vanliga”?

För ett antal månader sedan så tog jag kontakt med Oscar Turgut, en personlig tränare i Örebro för att sätta fart på min 55-åriga kropp. Jag hade fått en stroke 2 år innan och hade tappat självförtroendet och det driv som jag hade tidigare i livet.
Jag kom väl inte som en fysisk ruin då jag tränat av och till under alla år men mitt mål var att kunna löpträna igen. Pga olika smärtor så lyckades jag inte springa ens 1 km i lågt tempo när vi började träningen tillsammans.
Med hjälp av intervallträning och massor av statiskt träning så kom långsamt ork, styrka och kondition tillbaka och idag springer jag lekande lätt en mil. Jag håller på att få tillbaka muskelmassa som inte använts under lång tid och träningen är sjukt rolig!!
Med hjälp av den här duktiga killen så har jag förstått att jag orkar och kan prestera så oerhört mycket mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig!
Till Oscar vill jag bara säga: Du är bäst!!!
Till er andra som funderat på att ta tag i träningen, vänta inte, gör det nu!!

Patrick Westin, konsult sjukvård, tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

Jag har lagt ner mycket tid på träning i hela mitt liv och ibland kommit en bit på väg. Jag har även försökt äta rätt och provat en del olika vägar som dock inte har lett ända fram. När jag till slut i början på hösten 2013 tog kontakt med Oscar var det för att jag ville ha hjälp med att hitta en långsiktig strategi där träning och kost var hållbart integrerade. Redan vid första träffen fick Oscar mig att visualisera målsättningar jag tidigare bara hade drömt om, mål som jag ärligt talat inte trodde att jag skulle kunna nå åtminstone det första året.

Lite drygt 3 månader efter vårt första möte har Oscar bett mig visualisera nya målsättningar efter det att vi har kunnat konstatera följande; 11 kg ner i vikt, en 14 minuter bättre tid på 10km löpning och en rejäl ökning i samtliga styrkemoment – utan att jag lägger mer tid på träning än innan!

Däremot ser mina träningspass och min kosthållning med Oscars hjälp ut på ett helt annat sätt än någonsin förut. Och det bästa av allt – jag känner mig mycket piggare, jag orkar springa i trappor utan att bli helt slut, jag kan utan problem trycka på ordentligt när jag är ute och cyklar och har (förutom träningsvärk) inte längre ont någonstans i kroppen – TACK Oscar, hoppas på ett fortsatt fruktbart samarbete en lång tid framöver!!

 

Anders Geeber, Teknisk Chef Securitas, tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

Innan jag träffade Oscar hade jag i många år haft problem med ryggsmärtor och jag varken tränade eller stretchade för ”det tog emot”. Jag var tung och otränad. 2011 fick jag ett tillfälle att ”tänka på mig själv” i 3 månader. Jag bestämde mig för att testa vad kroppen klarade. Mitt första möte med Oscar var inte som förväntat. På telefon hade jag fått en uppgift inför mötet – att dokumentera vad jag åt under några dagar. Jag tyckte jag åt ganska nyttigt men Oscar hade en helt annan uppfattning. Där började resan mot nya mål.

Det som fick mig att lita på Oscar var att han redan vid första mötet fick mig att gå igenom några av ”alla mina skäl i världen” jag haft för att inte hinna träna. På ett pedagogiskt sätt fick han mig att själv flytta fokus till vad jag kan göra istället för att se hindren. Där vann Oscar mig som kund.

Min träning med Oscar började med att jag testade och ”mätte av” min fysiska förmåga. Baserat på det satte jag ett antal mål och delmål. Jag ville klara 100 kg i bänkpress för det hade jag aldrig gjort tidigare. Jag gjorde 70 kg i testen. Jag ville springa milen på under en timme (gjorde jag lätt när jag var runt 20 år, men absolut inte de senaste 10 åren). Konditionen mätte vi med coopertest och jag gjorde 2100 meter på 12 minuter. Jag ville gå ner 10 kg i vikt. Jag vägde 98 kg vid invägningen.

Målen ville jag uppnå på 3 månader. Oscar sa – Det är fullt möjligt men det kommer att krävas en del av dig.

Oscar hjälpte mig med att lägga om kost, lägga upp tränings och stretchningsprogram för såväl kondition som styrka. I början av programmet tränade jag ett par dagar i veckan men dosen ökades snabbt men kontrollerat och sista tiden gjorde jag tre träningspass om dagen och fick lägga band på mig för att inte göra ett fjärde, så kul var det.

Jag nådde mina mål, med råge, inom utsatt tid.

Jag sprang milen på 51 minuter, coopertestet visade 2800 meter på 12 minuter, jag lyfte 115 kg i bänk och jag vägde 86 kg. Bäst av allt var att jag inte haft ont en enda dag i kroppen, bortsett från träningsvärk förstås.

Nu har jag tränat snart 3 år med Oscar, uppnått fler mål, varit skadefri hela tiden och ryggsmärtorna, ja dom är historia.

– Tack Oscar för härlig coachning och tuffa övningar!

 

oscarpt-referens-sveaskog-300px-wide

En inspirerande föreläsning om kost, motion och hälsa!

Sveaskogs resultatområde Norra bergslagen hade i våras en friskvårdsdag. Ett av inslagen under dagen var en föreläsning på 1,5 timme av Oscar PT om kost, motion och hälsa. Målet med föreläsningen var att inspirera och öka kunskaperna i ämnet och det gjordes verkligen! Oscar bjuder på sig sjäv vilket gör att föreläsningen blir mycket intressant att lyssna på. Har känner av gruppens inställning och kunskapsnivå och anpassar sig därefter vilket gör att alla lyssnar, blir intresserade och ställer frågor. Oscar använder sig av olika verktyg i sin förläsning; från att berätta självupplevda situationer, han ritar och förklarar på tavlan och engagerar också sina åhörare genom att ställa frågor till dom. Föreläsningen har också satt sina spår, det pratas mycket kost och hälsa kring fikabordet. Jag har medarbetare som berättar att man efter föreläsningen blivit så inspirerad att man börjat träna och ändrat sin konshållning.

Vill med dessa ord varmt rekommendera Oscar som föreläsare. Han inspirerar och motiverar!!

Helene Bäck,
Resultatområdeschef Sveaskog Norra Bergslagen

 

 

 

Inspirationsföreläsning med Oscar PT

Inom vår koncern har vi ett stort fokus på hälsa och säkerhet och regelbundet anordnas därför en ”Safety day” eller ”Safety week” för att ytterligare betona vikten av arbetet.

En viktig del av arbetet med hälsa och säkerhet för anställda på ett kontor är kost och motion och jag anlitade därför Oscar för en inspirationsföreläsning under en eftermiddag.

Eftermiddagen blev mycket lyckad och fick höga betyg av samtliga deltagare – inte minst för att föreläsningen är annorlunda mot vad man vanligtvis stöter på. Oscar kommer liksom från ett annat håll än vad som är förväntat. Inga pekpinnar men massor med engagemang och kunskap. Mentala råd, information om kost och kostråd och träningstips ges på ett initierat och personligt sätt. Det som gör det så intressant med Oscar är att han har sådan omfattande erfarenhet och därför kan tala baserat på en egen erfarenhet. Han är personlig, öppen och har hela hjärtat med sig medan han engagerar och bjuder in till resonemang.

Efter Oscars föreläsning har vi alla förändrat frukostvanorna, vi har arrangerat mellanmål och äter mer hälsosamt på kontoret samtidigt som träningsdosen har ökat. Diskussionerna kring frågorna pågår fortfarande! Vad kan man mer förvänta sig av en inspirationsföreläsning?

Jag kan varmt rekommendera Oscar PT.

Med vänlig hälsning

Anders Jansson
Marknadsdirektör

HeidelbergCement Miljö AB
Ånstagatan 6
SE-702 32 Örebro
Phone +46 (0)19-766 24 60
Direct/Mobile +46 (0)19-766 24 62/ 0708-20 85 36
Fax +46 (0)19-27 42 55
www.hcmiljo.se
E-mail anders.jansson@hcmiljo.se

 

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 19.53.05 Skärmavbild 2014-11-19 kl. 19.52.07

Vi vill tacka Oscar PT för en fantastisk genomförd dag med föreläsningar och pass.

/AnneMarie & Åsa på Camp 019

 

ida-eriksson

Ida Klingzell fd. Eriksson, Universitetsadjunkt i Psykologi och Kriminologi

Tog kontakt med Oscar 5 veckor innan mitt bröllop. Hade tränat mkt själv, men ville få hjälp med att toppa formen innan den stora dagen. Har problem sedan tidigare med en arm och skuldra som jag väldigt lätt får frakturer i, så fokus var löpträning och core träning eftersom det inte belastade min arm och skuldra. Vi ökade fettförbränningen genom ett mycket effektivt kostprogram som Oscar komponerade efter mina mål. Vi tränade mycket intervaller och jag fick med mig övningar som jag själv kunde jobba med på hemmaplan. På dessa fem veckor kämpade jag hårt med Oscars hjälp och när min bröllopsdag väl kom kände jag mig i bättre form än någonsin och min bröllopsdag blev oförglömlig på alla sätt och viss. Jag är oerhört tacksam för hjälpen jag fick av Oscar och kan varmt rekommendera Oscar till andra som har stundande bröllop eller som bara vill må bättre och bli mer effektiva i sin träning.

 

daniel_kane_utskriftpress

Daniel Kane – Magiker och entertainer, tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

Jag tog hjälp av Oscar i min profession som magiker/artist. Mitt mål var att få bättre kondition, förbränna fett, få bättre koll på min kost och öka min smidighet. I mitt jobb på scen så håller jag ett högt tempo och måste vara smidig när jag ’’hoppar in och ut ur olika lådor’’. Jag och Oscar hade en genomgång där vi satte upp mina mål och dit jag ville komma. Det märks att Oscar är väldigt professionell i sin yrkesroll och att han är mycket kunnig. Varje pass var väl förberett och han hade alltid bra svar på alla frågor som kunde uppkomma. Har du några mål som du vill uppnå inom träning och kost så tycker jag att du ska ta en konsultation med Oscar. Jag kan varmt rekommendera Oscar som din personliga tränare!

 

8464_10151444785052255_1716600245_n

Eva Danielsson ryttare på elitnivå i hoppning, tränar för årets PT 2014, Oscar PT.

www.stalldanora.se Jag har tränat i många år, i bland mer och i bland lite mindre. För att förbättra min sport jag utövar på elitnivå så krävs både styrka o kondition. Jag kontaktade Oscar PT för att få professionell hjälp som jag verkligen är nöjd med. Jag behöver något som motiverar mig och sätter krav. Mina resultat i ridningen både på tävlingsbanan och i vardagen har blivit bättre samt att jag mår både bättre och orkar mer! I ridningen krävs mycket core träning samt kondition som jag fått mycket bra hjälp med. Kan bara rekommendera alla att ta hjälp av Oscar PT, jag är super nöjd!

 


Kristoffer Appelquist – Ståuppkomiker, tränade för årets PT 2014, Oscar PT.

Sedan jag började träna med Oscar så har jag gått ner 18 kg, jag har blivit en mycket gladare människa och jag kan helt plötsligt köpa kläder i vanliga klädaffärer. Jag var inte nybörjare när jag först träffade Oscar, jag hade tränat till och från under många år. Trots detta så gick min hälsa ”åt fel håll”.  Det var först när jag fick kontakt med Oscar som jag lyckades vända trenden. Han hjälper mig att sätta upp rimliga mål, han hjälper mig att lösa de problem som dyker upp under vägen och framför allt så lär han mig allt jag behöver veta om kost och träning.  Det gör att jag nuförtiden tränar för att det är roligt och inte för att jag har ”tjocknoja” eller känner dåligt samvete. Jag har tränat med Oscar regelbundet under ett drygt år och jag tycker att han är världens bästa PT.

Johan Eriksson – produktions tekniker Atlas Copco

Domare Div 2

Innan jag träffade på Oscar PT hade jag problem med hälsenorna och vaderna. Detta ledde till att jag var på väg att sluta min karriär som fotbollsdomare, som jag har som ett extra arbete.

Men tack vare Oscar pt`s engagemang och lärdom har han hjälpt mig att reparera mina skador och min kropp. Ett stort plus är att han fixade till mitt löpsteg så det vart lättare, träningen är på en helt annan nivå idag, mera proffisionel. Nu kan jag sikta på min dröm, att döma division 1 som har varit ett mål långt borta innan jag sprang på Oscar PT.

Jag rekommenderar honom gladeligen!

10604468_10152608528063820_1478815261549491359_o

 

Maria Demirel – Örebro Kommun

Jag vet inte vart jag ska börja. I somras kontaktade jag dig angående min träning och mina skador jag hade. Jag hade kommit till en period där allt gick bara neråt. Träningen stod stilla och pga mina skador jag hade så kunde jag inte prestera som jag verkligen ville göra när jag tränade. Eftersom jag strävade efter höga mål så behövde jag någon som kunde hjälpa mig med det.

Idag nästan 6 månader senare står jag här med grymma resultat och minskade skador, kan jag stolt säga att du har räddat mig. Vilket hjärta du har för dina klienter och vilket tålamod. Beundrar dig starkt för det du gör dagligen för dina klienter och den tid du lägger ner för att få dina klienter att må bra och nå sina mål. Grymt bra jobbat Oscar, fortsätt med det du gör för du är en sann hjälte !! Tusen tack för din all din hjälp, den har givit mig lärdom och nytta.

Med vänlig hälsning, Maria

”Vill man nå sitt mål då ska man inte ge upp utan man ska kämpa för det man vill nå. Resultaten kommer inte av sig själv, resultaten ligger i ens egna händer. Med bra kost och hård träning når man sina resultat. Allt är upp till var och än vart man vill stå”

Mitt Resultat:

Minskade knäskador
Konditionen har blivit mycket bättre. Från att ha sprungit 7 km dagligen, springer jag idag upp till 12 km utan problem.

Resultat på kroppen:

23/6
Vikt: 62.5 kg
Längd: 163 cm
Fett% 24.2
Muskelmassa: 43.6kg
Vattenprocent: 53.1

5/12
Vikt: 58.7
Längd: 163 cm
Fett% 13.5
Muskelmassa: 48.2
Vattenprocent: 50.8
BMI: 22.1

Tusen tack
//Maria

Jan Lindberg Controller

Jag har haft ett stillasittande kontorsarbete hela mitt liv. Tidvis har jag tränat i någon form. Löpning, tennis, badminton, skidåkning mm. Men på senare tid har jag fått mer och mer problem med min rörlighet. I våras var problemen så pass stora med bla ljumskar och stelhet att en vanlig promenad var smärtsam. Jag fick då ett gott råd att ta kontakt med Oscar för att få hans syn på sakernas tillstånd.

Korta muskler.

Med den verktygslåda som Oscar nu har försett mig med har jag sakta men säkert återfått min rörlighet. Han har med stretching och träningsprogram gjort underverk med min kropp. Jag har fått lära mig massor som jag tidigare inte insett var viktigt för mitt välbefinnande.

Är verkligen glad att jag tog kontakt med Oscar som med sitt engagemang, lyhördhet och

kunskap har lotsat mig upp på vägen igen. Men det viktigast är att han fått mig insiktsfull och motiverad.

Jag har Oscar att tacka för mycket och kan verkligen rekommendera honom.

Anna Rapp Bergström – Hudterapeut

Jag har tränat ihärdigt i många år, men på sistone har jag känt mig missnöjd med mina resultat. Så jag anlitade Oscar för att lära mig att träna rätt.

Oscar har en väldig förmåga att motivera och få en att känna sig duktig. Han är alltid så engagerad och som klient känner man sig viktig och trygg. Han ser till att min teknik under träningen är rätt och checkar linjer och vinklar. Gillar att han är så noggrann!

”Jag får ut massor av mina träningar med Oscar så det kommer jag att fortsätta med” Jag rekommenderar honom starkt.

Hanna Nährström – Administrativ samordnare Vård och omsorg Öster

Jag har enligt sjukgymnast och läkare en irriterad disk och har haft det i två år. Den har begränsat mitt leverne på så sätt att jag ej kunnat röra mig eller ens kunnat sitta så mycket som jag vill. Jag har ej kunnat träna, endast ta korta promenader. Detta har varit mycket frustrerande för mig som alltid tyckt om att röra på mig. Har haft otaliga kontakter med sjukvården i form av sjukgymnaster och specialist läkare samt massörer, utan ett värdigt resultat. I höstas var jag riktigt less och av en händelse fick jag för mig att på vinst och förlust, ta kontakt med en PT. Fick kontakt med Oscar. Han har med sitt engagemang, kunskap, trängningsupplägg och stretching hjälp mig tillbaka till ett normalt liv. I dag har jag endast ont i ryggen när jag gjort något riktigt dumt, som att ha vridit mig konstigt, eller burit alldeles för tungt. Jag har så glad att jag anlitade Oscar, det blev en riktig vinst för mig.

Camilla Nordlöf – Logistik,leveransansvarig

Jag har varit aktiv så länge jag kan minnas.Jag har simmat,cyklat vättenrundan,1 gång åkt tjejvasan och sprungit olika motionslopp.

Jag vet med mig att jag inte har tränat speciellt effektivt,men jag har rört på mig.

En dag efter ett lopp blev jag bara så trött på mig själv att tiden inte blev vad jag hade velat.Då tänkte jag att om jag får hjälp att träna rätt,vad händer då?

Så jag började ”googla” och hittade Oscar.Att ringa honom var det bästa jag har gjort.

Efter att ha ätit och tränat efter Oscars råd har det bara gått framåt.Jag har tappat några kilo och jag springer mycket fortare,lättare och längre.Oscar är jättebra på att

motivera och att få en att känna sig duktig fast man inte tycker det själv.

Han har alltid svar på de frågor man kommer med.

Sedan jag träffade Oscar har jag förbättrat min tid på vårruset från 26 min till 23 min.Det är jag jättenöjd med.Så nu har jag ett nytt mål,och jag vet att jag kommer

att nå det med hjälp av Oscar.

Varje gång jag har träffat Oscar är jag full med motivation och energi att fortsätta.

Samuel Wessen – Logistik, Posten Terminal

Jag har letat efter nån i Örebro trakten som gör Kalipermätningar.

Jag hittade Oscar PT, den enda som kan 7 nyps mätning.

Sedan jag bestämde mig för att testa och göra min första kalipermätning så har mitt fokus, motivation

och träning gått bättre genom att jag har fått klara riktlinjer i min fett%  och muskelmassa.

Jag kan varmt rekommendera Oscar som jag tycker är mycket kunnig och väldigt engagerad.

Lena Jovander – Försäkringsförsäljare Trygg hansa

Jag tycker att det är positivt när någon på ett sunt och hälsosamt sätt övervakar min träning och håller lite koll på mig när jag behöver detta och det gör Oscar. Viktigt för mig är också att jag kan komma till någon med mina frågor gällande min träning, Kost och Oscar tar sig alltid tid att svara på dem. Sen är det ett plus att han har fått mig att tappa 5 kg som jag har haft så svårt med…

Gustaf Gustafsson – Sjuksköterska

En trafikolycka för 8 år sedan som ledde till en whiplash skada förändrade livet, efter många motiga år, en kamp om bättre hälsa, välbefinnande och livskvalitet. Vändpunkten var Oscar, jag har fått tillbaka motivationen, inspirationen och träningen har åter blivit en del av mig.

Oscar! en personlig tränare som brinner för sitt yrke, har så mycket kunskap, är oerhört ambitiös och engagerad. Han stöttar i alla lägen, ger goda råd, lyssnar aktivt. Man blir tagen på allvar, och gör man bara som han säger kommer målen att uppnås, en annan viktig sak är att han ger en så mycket energi och glädje, och verkligen lyfter en! Dessutom har jag minskat min vikt med 8 kg. Med en egen vilja och envishet går det alltid. Att investera i sin egen hälsa och kropp, kan det vara fel?

Pernilla Evaldsson - psykologstudent

Anledningen till att jag valt just Oscar som PT är att vi känner varandra sen tidigare, men framförallt för att jag vet att han är kompetent på det han gör. Det här kan man säga är min lilla lyx i tillvaron, samtidig som det ger mig så mycket när det gäller motivation och inspiration. Oscar är alltid glad och peppande så oavsett hur trött jag än är så ser han till att jag fixar ett par repetitioner till. Ibland är det ganska skönt att slippa tänka själv och istället låta någon som vet hur mycket man klarar av få bestämma vad man ska göra. Sen är det ju bara en bonus att man alltid lämnar varje pass med ett gott humör och ett leende på läpparna, oavsett hur slutkörd man är! Dessutom ser jag det som värdefullt att få hjälp av någon som är kunnig inom fysiologi/anatomi då jag har problem med nacken & en höft, Oscar ger mig alltid någon ny bra stretch eller styrkeövning som jag kan köra själv tillsammans med min intervallgång. Jag är med andra ord supernöjd med Oscars arbete!

Kristina Johansson – PT projekt, före & efter

Tänk vad tiden går! Jag glömmer aldrig den där soliga fredagseftermiddagen i höstas då det kom ett blomsterbud med beskedet om att jag blivit den utvalda till ”före och efter”. Jag skrek rakt ut av lycka!! Det har varit en fantastisk tid! Det blev inte som jagförväntade mig, det blev mycket mycket bättre! Det har varit en ovärderlig hjälp för mig att få tillgång till Oscar, vilken fantastisk människa som jag har haft förmånen att få träffa! Han har betytt så mycket för mig, på vägen mot ett sundare och smalare liv! Jag har varit på gång många måndagar tidigare, och tänkt att NU, nu gäller det, men inte riktigt fått det där startskottet som man behöver. Det fick jag nu, och det var just den där måndagen i oktober när jag träffade Oscar för första gången! Jag önskar att tiden aldrig tar slut, fast ändå känner jag mig nöjd. Såååå himla nöjd! På vägen så har det funnits stunder som har varit urjobbiga men de stunderna har inte varit så många som jag kanske trodde det skulle bli. Det var jobbigt i början innan konditionen blev bättre. Jag hatade att springa, och nu kan jag känna att jag bara MÅSTE få springa. Jag trodde inte riktigt på Oscar, min persoliga tränare som sa, – att om ett halvår så springer du i stället för att gå i 40 minuter Kristina! Ja, han fick rätt! Det hade jag nog inte klarat på egen hand. Tack Oscar! Det är långt ifrån alla människor som har möjlighet att göra allt detta som jag har fått och gjort under dessa månaderna, men jag måste verkligen rekommendera att ta några tillfällen med en personlig tränare. Det ger den där första knuffen i rätt riktning som behövs för att det ska kännas att nu börjar det på riktigt. Jag har en liten bit kvar till mitt mål men har nu totalt tappat 24 kilo! Det är mycket och det känns verkligen. Tänk er att ta 24 liter mjölk och slå ut i vasken, eller ta 48 paket smör och lägg i en väska och bär runt på den! Ojoj! Nu är snart ”före och eftertiden” slut för min del men jag kommer att forsätta träna, leva ett sunt liv och ta hand om mig själv. Det är lätt gjort att falla tillbaka i gamla vanor, men jag känner mig trygg eftersom det har gått så pass lång tid och jag har verkligen hunnit ”växa in” i mina nya vanor. Jag vill säga tack, ett STORT TACK till Oscar du är en klippa.

May 14, 2008

I have trained with Oscar Ozgur Turget since September 2007.  I have received excellent results by working with Oscar.  I have lost weight, gained muscle mass and have increased flexibility as a result of Oscar’s training techniques and knowledge about personal fitness. I would recommend Oscar to anyone as a personal trainer.  In particular, I am comforted by Oscar’s level of education regarding specific muscles and the best way to train and exercise those muscles.

I wish Oscar well in his career and expect him to be very successful as a trainer for other clients.

Regards,

Jill Ketchum

San Diego, California

 

unnamed

Oscar PT

Jag deltog vid Oscars föreläsning på Clarion Hotel i samband med SM-veckan 2015. Föreläsningen handlade om mentala verktyg och var välbesökt trots konkurrens från många andra arrangemang i Örebro samma kväll. På sitt mycket personliga sätt började Oscar med att bygga upp stämningen med att retoriskt fråga: -Varje år vid nyår lovar miljontals människor sig själva att börja ett mer hälsosamt liv. En månad senare känner de flesta att de misslyckats. Vad tror ni det beror på?

Kvällen fortsatte i en positiv anda, där föreläsningsdeltagarna fick ge sina exempel på motgångar och svårigheter då de försökt lägga om livsföring, kosthåll och träning. Oscar gav råd och tips och hade uppmuntrande ord till alla. Allra största behållningen tror jag deltagarna hade av de olika mentala verktyg Oscar berättade om. En källa till inspiration för alla.

Oscar PT är ett proffs ut i fingerspetsarna och den bästa partner man kan tänka sig, både som personlig tränare och föredragshållare.

Med vänlig hälsning

Patrik Hanberger

Hotelldirektör/General Manager

Clarion Hotel Örebro
Mob: +46 70 988 64 70 | Tel: +46 19 670 67 05 patrik.hanberger@choice.se
Kungsgatan 14, 702 11 Örebro |  www.choice.se/clarion/orebro | www.kitchenandtable.se/orebro
https://twitter.com/ClarionOrebro

 

 

Vi tackar Oscar PT för att han har ställt upp med sin tid och sitt engagemang som gästföreläsare på kursen Entreprenörskap och eget företagande för tränarprogrammet vid Örebro universitet. Oscar inbjöds för att berätta om sina erfarenheter som företagare och personlig tränare. Föreläsningen var mycket lyckad och vi ser fram emot ytterligare framtida samarbete.

Nina Hasche och Linda Höglund, Handelshögskolan, Örebro Universitet

För andra året i rad har Oscar PT ställt upp som gästföreläsare på kursen entreprenörskap som ges inom tränarprogrammet vid Örebro Universitet. Oscar är en mycket värdefull gästföreläsare på kursen, han har lång erfarenhet som personlig tränare och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Föreläsningen är populär och uppskattad av både studenter och lärare. Oscar har varit väl förbered inför föreläsningarna och han är professionell men samtidigt väldigt personlig, på ett mycket positivt sätt. Det märks att Oscar är duktig på att få folk engagerade, han har med stor framgång lyckats fånga studenternas intresse.

Jag ger Oscar de allra bästa rekommendationer och hoppas vi får se Oscar många gånger till på Örebro Universitet!

____________________________________

Gabriel Linton

Handelshögskolan, Örebro Universitet

701 82 Örebro

019-30 10 79

gabriel.linton@oru.se

www.oru.se

logo universitet

 

En inspirationsföreläsning om kost, motion och hälsa!

Den interna lokalvården på Örebro universitet har anlitat Oscar PT vid flera tillfällen. Ett flertal lokalvårdare fick möjligheten att gå hos Oscar PT för personlig rådgivning och träning under en termin för att få hjälp med värk och arbetsskador, de fick lära sig stretcha på rätt sätt och träna så att skadorna försvann, flera är fortfarande smärtfria och har fortsatt att använda stretching och träning i sin vardag.

Oscar hade en förmåga att ta sig an personerna så att var och en kände sig sedda med just sina problem. Han är jordnära och innehar en stor kunskap om hälsa i vid bemärkelse.

Vi har också anlitat Oscar till en kick off och en inspirationsföreläsning om kost, motion, motivation och attityder.

Oscar har verkligen förmågan att inspirera på sitt personliga sätt. Vid en inspirationsföreläsning som vi hade förstår man verkligen vilken stor kunskap Oscar har, han är inte bara påläst han har provat det mesta själv i verkliga livet och delar helhjärtat med sig.

Vi ser fram emot att få anlita Oscar vid fler tillfällen då han utan tvekan är den absolut bästa föreläsaren och inspiratören vi haft inom området.

Carina Boman Helgesson, Lokalvårdschef, Örebro universitet

Carina Boman Helgesson

Lokalvårdschef

Örebro universitet

070-527 34 77

019-30 34 77

carina.helgesson@oru.se

 

Föreläsning på Tullängsgymnasiet Örebro 20151210

Oscar kom och inspirerade våra Åk.3 elever på Bygg o Anläggningsprogrammet. Han fick med den mentala biten att bara lyssna in det positiva som sägs och vakna upp till en positiv dag. Våra byggelever behöver som blivande byggarbetare en bra start på dagen. Oscar poängterade hur viktigt det är att äta som en KUNG på morgonen. Dagen efter träffade jag en elev som startade dagen som en KUNG med GRÖT frukost. Föreläsningen blev en positiv injektion för lärare och elever.

Bygglärare på Tullängsgymnasiet Örebro
Tommy, Per och Kjell

USÖ

Kärl-Thoraxkliniken vill tacka för en informativ kostföreläsning. Oscars metaforer gav ämnet ett nytt perspektiv och en djupare insikt i kostens betydelse för ett hälsosamt liv.

Jonas Broström, Kärl-Thoraxkliniken USÖ

 

USÖ

Intyg om föreläsning av Oscar PT

Den 16 december 2013 ordnade vi på Sjukhusstaben personal, Hälsocenter, en nätverksträff för sjukhusets så kallade Hälsoinspiratörer. Vi hade bland annat bjudit in Oscar PT för att få information om stretching under ca en timme. Han försåg oss också med material i form av bilder över stretchövningar. Oscar PT visade stort engagemang, kunskap och tydlighet i sin föreläsning.

 

Universitetssjukhuset Örebro, Sjukhusstaben personal, Hälsocenter

Elin Björklund, hälsoutvecklare                                        Anna-Karin Julin, friskvårdare

019-602 65 45                                                                        019-602 18 59

 

USÖ

UNIVERSITETSSJUKHUSET ÖREBRO

I början av mars 2011 hade vi Öppet hus i vårt personalgym där vi hade bjudit in Oscar att visa bosuboll övingar samt svara på frågor om kost och träning. Hans deltagande var uppskattat av våra medarbetare och vi tackar för hans genuina engagemang! Dessutom hjälpte han till att skapa ett kompendium med bosubollövningar som vi kommer ha nytta av framöver. Stort tack till dig Oscar!

Universitetssjukhuset Örebro

Hälsocenter

Inger Jansson, Anna karin Julin, Maria Widén och Susanne Skeppstedt

 

USÖ

UNIVERSITETSSJUKHUSET ÖREBRO

Vi vill tacka Oscar för att han kom till vår planeringskonferens i Båsen Berga. Vi livades upp med ett par timmars personalvård under vår tvådagarskonferens. Tack för en inspirerande och underhållande föreläsning om kost, hälsa och träning.

Alla var nöjda och fick med sig något tänkvärt.

Kan varmt rekommenderas.

Med vänlig hälsning

/Susanne Larsson

ÖLL, Ekonomienheten