Sex viktiga saker att tänka på när det kommer till träning!

Aug 8th, 2012

kategori:Okategoriserade

Sex viktiga saker att tänka på när det kommer till träning!

01. Saker att tänka på i träning!

Många som tränar snöar in sig på små detaljer i träningen och kosten och det tar för mycket energi. Jag har alltid haft inställningen att optimera skall man göra när man sköter allt annat felfritt. Att oroa sig om proteindryckens timing när man inte ens äter tillräckligt mycket per dag eller inte tränar hårt är meningslöst. Om tiden som spenderades med dessa funderingar istället lades på träning skulle fler få bättre resultat.

Här nedan är min lista på de fem bästa tipsen att få igång sin träning och öka kvaliteten på tiden man lägger ner. Tänk på att köra mycket basövningar och håll passens längd på under 60 minuter.

02. Vila tillräckligt

Detta kan inte sägas för många gånger. Det är under vila som kroppen byggs upp och utan vila är risken större för skador och nedbrytning av kvalitativ massa. Se till att kroppen alltid får den tid som den behöver för att återhämta sig inför nästa träningspass.

03. Tänk på kosten

Oavsett om du vill gå ner i vikt eller lägga på dig mer muskelmassa så spelar kosten en enormt viktig roll i hur det kommer att gå för dig. Tänk på vad du stoppar i dig och vad du behöver och tänk även på när och hur mycket du får i dig i förhållande till vad du vill uppnå. Självsvält är ett av de sämsta sätten att gå ner i vikt och ställer bara in kroppen på att lägga på sig mer fett och minska i muskler. Samma sak kan faktiskt sägas om att över äta. Bara för att du vill upp i vikt skall du inte trycka i dig vad som helst. Du är vad du äter! ;)

04. Strukturera upp din träning

Ett träningsprogram skulle jag vilja säga är ett nödvändigt hjälpmedel för att få resultat. Försök att hålla koll på vilka övningar du gör, vilka vikter du använder dig av och hur du utvecklas. Om du stannar i utvecklingen gör du förmodligen något fel i antingen kosten, vilan eller träningen. Oavsett vad du tränar når du större framgång om du dokumenterar och analyserar din träning.

05. Lyssna på din kropp

Kroppen är det mest värdefulla vi har och vi ska vara rädda om den. Om du märker att du börjar få ont någonstans så stanna upp och rehabilitera dig. Har du ont i axel kan det vara bra att stärka upp den innan du fortsätter med övningar som gjorde ont. Träna aldrig om du känner smärta och ignorera aldrig tecken på skada, det blir mest troligen värre då.

06. Hitta motivationen

Träningsmotivation är extremt viktigt för att lyckas. Utan rätt motivation finns det inte en chans att du kommer någonstans. Försök omge dig med positiva människor som peppar dig till att lyckas istället för pessimister som får dig att tvivla på dig själv, eller anlita en personlig tränare. Människan kan uppnå så otroliga saker med sin kropp, inspireras av dem som gjort något anmärkningsvärt. Kan Vlad Alhazov knäböja 567 kg så är chansen stor att du åtminstone kan knäböja din egen vikt.

Kommentarer är stängda.