top of page
Woman in Pain

Rehabträning – kom igång igen efter skada

Det är inte alltid helt lätt att komma igång igen efter en skada eller operation. Kroppen är fantastisk, men efter exempelvis en knäskada, fotskada eller ett diskbråck kan det vara svårt att veta hur man ska träna på rätt sätt för att återfå styrka och rörlighet. Eller för att bara kunna leva som vanligt igen. Det är här den viktiga rehabträningen kommer in i bilden.

Ingen människa ska behöva leva med smärta, så enkelt är det. Smärta påverkar hela din livssituation, kan göra att du får svårt att sova på nätterna och tär på relationer. Om jag kan hjälpa dig att bli smärtfri så gör jag det med glädje.

Jag ser till helheten och utgår från diagnoser från läkare och om det finns några restriktioner eller annat som påverkar ditt tillstånd för att hitta kärnan till problemet. Viss rehabträning fokuserar bara på själva skadan, men det handlar om så mycket mer. Jag vet att det är viktigt att även ta din kropps sammanlagda fysiska status med i beräkningen. Allt hänger ihop. Därför jobbar vi tillsammans för att hitta en lösning som passar just din situation.

 

Risken är stor att du efter en skada kan ha vant dig vid besvären och börjat belasta andra, friska delar av kroppen, vilket skapar en ond cirkel av smärta som i värsta fall flyttar runt i kroppen. Med rätt typ av rehabträning som är framtagen utifrån din symtombild, kan vi få din kropp att lira igen så att du kan komma tillbaka till ett normalt, smärtfritt liv.

Rehabträning anpassad efter dina förutsättningar

Jag har stor erfarenhet av ortopediska skador, arbetsskador och olika former av värk, till exempel rygg-, nack- eller muskelvärk. Ett personligt program för rehabträning med övningar som passar just dig och dina symtom är grunden, och den biten kan jag hjälpa dig med.

 

Med mig som din personliga tränare får du ett träningsprogram där rehabövningar och svårighetsgrad anpassas efter dig och dina besvär. Tillsammans går vi igenom varje övning och ser till att du kan utföra dem med rätt teknik.

För att din kropp ska kunna bli reparerad börjar vi alltid från grunden och bygger upp flexibilitet, stabilitet, koordination och styrka. Vilka övningar vi väljer, vilken nivå de ska utföras på och hur lång tid det tar innan du uppnått det du strävar mot är alltid individuellt. Men nyckeln stavas kontinuitet och tålamod.

Genom att kombinera behandling av smärtan och jobba flitigt med rehabträningen minimeras risken att dina problem återkommer. För det är mitt mål att du ska kunna leva, må bra och träna utan smärta.

"Oscar har verkligen hjälpt mig att hitta verktygen för att förstå hur min kropp fungerar och hur jag ska träna utifrån mina förutsättningar. Om mina ryggsmärtor var 10 på en 10-gradig skala när vi började rehabträningen ligger de idag, cirka sex månader senare, runt 2-3."

- Mikael Morenga

Läs mer om Mikael och andra kunder som har fått hjälp med rehabträning här.

bottom of page